30 Kasım 2013 Cumartesi

Ev Usulü Fındıklı Lahmacun Tarifi

Ev Usulü Fındıklı Lahmacun Nasıl Yapılır?
Ev Usulü Fındıklı Lahmacun Malzemelerimiz;



  • Yarı paket yaş maya,

  • 4 su bardağı un

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • Yarım çay bardağı süt

  • Alabildiği kadar su

  • Tuz


Ev Usulü Fındıklı Lahmacun Üzeri İçin;



  • 200 gr Kıyma

  • 1 Adet domates

  • 1 Bağ Maydanoz

  • 1 Adet kuru soğan

  • 1 Çorba kaşığı salça

  • Tuz, Karabiber, Sıvı yağ


Ev Usulü Fındıklı Lahmacun Hazırlanışı;

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvı yağı, sütü koyup karıştırıyoruz. Mayayı eritiyoruz. Unun üzerine tuzu serpiyoruz. Hamurun ortasına su ilave ederek yavaş yavaş Hamuru yoğuruyoruz.


Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 5 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra hamuru ceviz Büyüklüğünde bezelere bölüyoruz. Diğer tarafta İç harcını hazırlıyoruz. Bir kap içerisine kıymayı alıyoruz. Üzerine domatesi,kuru soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp salçayı, tuzu, karabiberi, sıvı yağı koyup karıştırıyoruz. Hamurun üzerinde kolayca yayılabilmesi için harcımıza su ilave ederek yumuşatıyoruz.


Bezeleri merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Kıymalı harçtan üzerine Yeteri kadar yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik Fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerine yeşillikler koyup sıcak sıcak limon sıkarak servis yapıyoruz.


Afiyetler Olsun..


Ev Usulü Fındık Lahmacun’un Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Kolay Yapıştırıcı;


Tırnak cilası kullanarak yapıştırıcı bulunmadığı takdirde sorununuz çözüme kavuşacaktır.



Ev Usulü Fındıklı Lahmacun Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder