14 Kasım 2013 Perşembe

Biberli Zeytinli Ekmek Nasıl Hazırlanır ?

Malzemeler;



  • 3 Su bardağı buğday unu

  • 1 Su bardağı tam buğday unu

  • Yarım paket maya

  • Su

  • Tuz


İç malzemesi için;



  • 200 gr. Lor peyniri

  • 1 Kase siyah zeytin

  • 3 Çorba kaşığı biber salçası

  • 4 Çorba kaşığı susam

  • 2 Çorba kaşığı kekik

  • 1 Çay bardağı zeytinyağı


Hazırlanışı;


Karıştırma kabımıza her iki unu döküyoruz. Üzerine tuzu serptikten sonra ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Tam ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Üzerine ılık su dökerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkartıyoruz. Ortalama 8-10 bezeye bölüyoruz.


Vaktiniz müsaitse 10 dk. mayalandırın. Tezgaha ve hamurların üstüne un serperek tatlı kabağı büyüklüğünde bezeleri açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. İç harcı için bir kase içerisine lor peynirini, biber salçasını, susamı, kekiği, zeytin yağını ve çekirdeği çıkartılmış ve doğranmış siyah zeytinleri koyuyoruz. Tüm iç harcı karıştırıp hamurların üzerine paylaştırıyoruz. Elimizle üzerlerini düzeltip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ortalama 10-15 dk. kadar pişiriyoruz. Ayran, şalgam suyu ve taze otlarla servis yapılması önerimdir.


biberli zeytinli ekmek



Biberli Zeytinli Ekmek Nasıl Hazırlanır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder