20 Kasım 2013 Çarşamba

Cevizli Kürdan Tatlısı Tarifi

Malzemeler



  • 2 yufka

  • 1 Su bardağı ceviz

  • Üzerine serpmek için isteğe göre tarçın


Tutturmak için;



  • Kürdan


Kızartmak için;



  • Sıvı yağ


Şerbeti için;



  • 2.5 Su bardağı toz şeker

  • 1.5 Su bardağı su

  • 1 Dilim limon


Hazırlanışı;

Şerbet için su, şeker ve limonu tencereye alıp kaynadıktan sonra 5 dk. daha kaynatarak soğumaya bırakıyoruz. Bu işlemi bir gün Veya birkaç saat önceden yapabilirsiniz. Taze alınmış yufkayı tezgahın üzerine serip bir ucundan başlayıp rulo şeklinde sarıyoruz.Bir parmak kalınlığında dilimlere bölüyoruz. Bitiş yerlerinden kürdanı karşılıklı batırarak sabitliyoruz. Yufkaların tamamına bu işlemi yaptıktan sonra kızgın bol yağda kızartıyoruz. Ardından soğumuş şerbetin içine atıp,şerbetini çektikten sonra servis tabağına alıp üzerine bolca kırılmış ceviz serpiştiriyoruz. Soğutmadan hemen servis ediyoruz. Arzuya göre tarçında serpebilirsiniz. Sofraya oturmadan 15 dk. önce bu tatlıyı yapmaya başlamanız yeterlidir. Çıtır çıtır, bol şerbetli, cevizili tatlımız son derece pratik ama bir o kadar da lezzetli.



Cevizli Kürdan Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder