13 Kasım 2013 Çarşamba

Baharatlı Hamur Kızartması Oktay Usta'dan Tarifi

Malzemeler;



  • 3 Su Bardağı miktarınca un,

  • 1 Adet Yumurta

  • 1 Su bardağı miktarınca Yoğurt

  • 1 Tatlı kaşığı miktarınca Karbonat

  • 1 Tatlı kaşığı miktarınca Tuz

  • Yarım Limon

  • 1 Tatlı kaşığı miktarınca Pul Biber

  • 1 Çorba Kaşığı miktarınca çörekotu

  • 1 Çorba kaşığı miktarınca kekik

  • 1 Çorba kasesi miktarınca lor peyniri

  • Aldığı kadar Su


 Kızartmak için;



  • Sıvı Yağ


Servis Yapmak İçin;



  • Siyah Zeytin

  • Kıvırcık Salata

  • Çeri Domates


baharatli hamur kizartmasi


Hazırlanışı;


Karıştırma kasesine unu döküyoruz. Üzerine tuzu, pul biberi, çörek otunu, kekiği döküp karıştırıyoruz. Ortasını açıp, içine yumurtayı kırıyor sonra yoğurdu döküyoruz üzerine.


Karbonat’ ın üzerine limon suyu sıkıp kabarttıktan sonra sonra kaseye ekliyoruz.


En son lor peyniri koyup alabildiği kadar su ilave ederek yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı kaşıkla dökülebilecek yumuşaklıkta olmalı. Buna dikkat ediyoruz hanımlar. Kızartma tenceresinin içine bolca sıvı yağ dökerek ısıtıyoruz. Hamurları kızgın yağa kaşık yardımıyla döküyoruz. Hamurun yapışmaması için ara sıra kaşık soğuk yağa batırılmalı dır. Böylelikle hamuru kolayca yağa dökebiliriz.


Hamurlar altın sarısı oluncaya kadar kızartıyoruz. Sonra bir kağıt havlunun üzerine alıyoruz.


Servis edeceğimiz tabağın içerisine kıvırcık kıvırcık salata yaprakları koyup hamur kızartmaları mızı üzerine alıyoruz. Siyah zeytin ve çeri domatesleri de aralarına serpiştirerek soğutmadan sıcak bir çayla ikraz ediyoruz. Peynir ve kuru baharatlarla lezzetlendirilmiş hamur kızartması misafirlerinize hoş bir sürpriz olacaktır.


Aşçının Notu: Hanımlar; Karbonat konulmadığında hamurunuz kabarmayacaktır. Kabartma tozu da koymazsanız hamur yine kabarmaz. Sadece karbonat koymak gereklidir.


Afiyetler Olsun..


baharatli hamur kizartmasi 2



Baharatlı Hamur Kızartması Oktay Usta'dan Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder