14 Kasım 2013 Perşembe

Tuzlu Halka Tarifi ile Nasıl Yapılır?

Malzemelerimiz;



  • 250 gr. margarin

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1/2 çay bardağı limon suyu

  • 1/2 çay bardağı su

  • 1 tane yumurta (beyazı üzerine)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 paket vanilya

  • aldığı kadar un


Tuzlu Halkanın Hazırlanışı İse Şu Şekilde Olmaktadır :


Margarinimiz ve sıvı yağımızı 5 dakika süresince bir kap içerisinde yumuşatıyoruz.



Devamında ise limon suyu, su ve yumurta sarısını ilave ediyoruz.


Devam ediyoruz Tuzlu Halka Yapımına, Şimdi ise tuz, toz şeker, kabartma tozu ve alabildiği kadar unumuzu ekleyerek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.


Hazırladığımız hamur 10 dakika süresince dinlendikten sonra halka şekline getiriyoruz. Ve önce yumurta beyazına sonra da susamımıza batırıyoruz. 180 derece fıranda 30 dakika süresince pişiriyoruz.


Tuzlu Halkamız Artık Servise Hazır..


Afiyetler Olsun Efendim…


tuzlu halka tarifi



Tuzlu Halka Tarifi ile Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder