Malzemeler
150 gr. Margarin, 2 Yumurta
3 Çorba kaşığıpudra şekeri
2 Çorba kaşığı irmik, 1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket vanilya, 1 Paket kabarta tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin;
Ceviz, Tarçın
Şerbeti İçin;
3.5 Su bardağı su, 3.5 Su bardağı toz şeker
1 Dilim limon
Hazırlanışı;
Karıştırma kabına yumurta kırıyoruz. Yumuşak margarini üzerine koyup irmiği,kabartma tozunu, yoğurdu, vanilyayı döküp karıştırıyoruz. Pudra şekeri ve un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Tezgahın ve hamurun üzerine un serpip merdaneyle kurşun kalem kalınlığında açıyoruz.Geniş ağızlı bir çay bardağıyla hamurlardan daireler kesiyoruz.Hamurların yarısını yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.Kalan hamurların ortasını bir tuzluk kapağı,gazoz kapağı veya buna benzer Bir kalıpla keserek çıkartıyoruz.
Hamurların ortasından çıkan parçaları toplayıp yeniden açarak aynı şekli verebilirsiniz. Ortası boşalıp halka haline gelen hamurları tepsideki hamurların üzerine koyup elimizle hafifçe kenarlarını bastırıyoruz.Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Tatlımızı fırından aldıktan sonra malzemelerini karıştırarak kaynattığınız sıcak şerbetle buluşturup yuvaların içine ceviz-tarçın karışımıyla dolduruyoruz. Daha sonra üzerine bir tepsi kapatıp kapanmış ama ılık olan fırında şerbetini çekene kadar bırakıyoruz. Daha sonra tepsiden servis tabağına alarak ikram ediyoruz. Yiyenlere afiyet olsun.
Cevizli Bülbül Yuvası Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder