Pudra Şekerli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Kurabiyemiz 6 yada 8 Kişilik
Lazım Olan Gereçler:
- Aldığı kadar un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Yarım su bardağı küllü su
- 3 çorba kaşığı pudraşekeri
- 250 gram tereyağı
İçerisine:
- 250 gram ceviz içi
- 1 çay bardağı kadar toz şeker
Üzerine:
- 4 su bardağı su
- 6-7 adet karanfil
- 2 kg pudra şekeri
- 1-2 çorba kaşığı gül suyu
Yapılışı İse Şu Şekilde Olmalıdır:
İlk olarak içi için toz şekeri ve ceviz içini karıştırarak bir kenara alın. Diğer taraftan tereyağını eritin ve ılındıktan sonra içine yumurta sarısını ekleyip beyazlaşıncaya kadar karıştırın . Küllü su ile pudra şekerini ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. Hazırladığınız hamurdan küçük bezeler koparıp elinizde yassılaştırın. Hamurun bir tarafına cevizli harçtan koyup diğer tarafını üzerine kapatın. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işlemeye devam edin. Hazırladığınız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üst kısımları hafifce pembeleşene kadar pişirin. Diğer yanda ise karanfilleri su ile kaynatın. Gülsuyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Pişen şeker böreklerini şerbete batırıp çıkarın. Pudra şekerini buladıktan sonra servis tabağını alın. Yarım saat dinlendirip servis açabilirsiniz.
Aşçının Notu: Küllü su için,odun ateşinden artan külleri bir tabağa koyun. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün suyun üzerindeki duru kısmı alın.
Afiyetler Olsun.
Pudra Şekerli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder