21 Kasım 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı patlıcan yemeklerini genel de Annelerden yada başka bir deyişle aile büyüklerinden öğreniyoruz. Bu tarifimiz de işte bu duruma örnek olacak bir tarif. Hem lezzetli hemde yapımı kolay bir tarif. Daha önce bu yemeği yapmadıysanız ve bir de ekmek yemeyi seviyorsanız tarifimi denemenizi şiddetle tavsiye ederim icon smile


Tarifimiz’in Malzemeleri Şu Şekilde :



  • 3 yada 4 tane Patlıcan (karnıyarık olacak ebatta olsun lütfen)

  • 1 tane soğan

  • 2 tane domates (küp küp doğranacak)

  • 1 yemek kaşığı miktarınca biber salçası – domates salcasi karisik

  • 3 diş sarımsak

  • Bir avuç kadar kıyılmış olarak maydanoz yaprağı

  • 1,5 çay kaşığı miktarınca tuz

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 su bardağı miktarınca soğuk su (biraz sulu olsun isterseniz 1,5 su bardağı miktarınca olabilir)


Sıra Geldi Yapılışını Anlatmaya :

Patlıcanları yıkayarak alacalı olacak şekilde soyuyoruz. Ortadan ikiye kesip, her bir parçasını kopmayacak biçim de 9 parçaya bölüyoruz. (resimdeki gibi olmasına özen gösterin). Daha sonra çukur bir kapta tuzlu suyun içine koymalıyız ki acısı gitsin. (Bunun için 1-2 çay kaşığı tuz yeterlidir) 15 dk. süresince durduktan sonra sudan çıkararak hafifce sıkın ki suyu kalmasın.


Tavaya yağ koyduktan sonra arkalı önlü olacak şekil de hafifce kızartın. Kopmamasına dikkat etmeliyiz ki çok kızarmasına da zaten gerek yok. Kızaran patlıcanlarımızı daha önceden havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa koyarak bekletiyoruz. (yağ çekmemesi lazım ama yine de çekerse yağını emebilsin diye)


Karnıyarık tenceresinde rendelediğimiz soğanı 2 yemek kaşığı miktarınca yağda kavurduktan sonra salçamızı ekleyerek karıştırıyoruz. Şimdi ise patlıcanları soğanların üzerine yerleştirin ancak kesinlikle patlıcanları karıştırmamaya özen gösterin. Üzerine doğranan sarımsak, maydanoz ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin. 1 su bardağı miktarınca suyu ilave edin. Tuz ve Baharatları en son kısım da serpin. Sonra kısık ateş olacak şekilde pişirin. Domatesler piştiğinde yemeğimiz pişmiş olacaktır. Çünkü patlıcanları kızartıyoruz. Onlar çabuk pişer. Yanına da benim tavsiyem cacık çok yakışıyor.

Afiyetler Olsun..







Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder