20 Kasım 2013 Çarşamba

Fıstıklı Çıkın Tarifi

Fıstıklı Çıkın Tarifi
Tarifimizin Sonunda Elde Edeceğimiz Kurabiye Sayısı: 24 adet



  • 2 adet yumurta

  • 1 su bardağı pudraşekeri

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin

  • 2 adet buğday nişastası

  • 1 su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 1 çorba kaşığı kakao

  • 1 kase dövülmüş antepfıstığı


YAPILIŞI:

Margarin,pudraşekeri ve yumurtayı derin bir kapta kapta karıştırın. Nişasta,vanilya,un ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeyi yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp,içli köfte gibi parmağınızla bastırarak içini açın. İçlerine dövülmüş antepfıstığı doldurun. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin. Ardından,ayırdığınız hamura kakao ekleyin. Kakaolu hamurdan da küçük parçalar koparıp, elinizde uzunlamasına yuvarlayın. Fıstıklı çıkıntıları kakaolu şeritlerle bağlayın (fiyonk şeklide verebilirsiniz). 170 derece fırında, hamur pembeleşene kadar pişirin. Sonra servise geçebilirsiniz…

Afiyet Olsun…


 fıstıklı çıkın



Fıstıklı Çıkın Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder