Malzemeler
- 2 Yufka
- 1 Su bardağı krema
İçi İçin
- 250 gr. Kıyma, 2 Sogan
- 3 Çorba Kaşığı sıvı yağ
- Tuz,karabiber,kimyon
Panelemek için
- 2 Yumurta
- 1 Kase galeta unu
- Süslemek İçin
- Kiraz Domates
Hazırlanışı;
Böreğimiz’ e ilk olarak iç harcından başlıyoruz. Tavanın içerisine sıvı yağı döküp,doğranmış soğanları üzerine ilave edip kavuruyoruz. 2-3 dk. Kavrulan malzemenin üzerine kıyma koyarak kavrulma işlemini Sürdürüyoruz. Son olarak tuzunu ve baharatını ekleyip ocaktan alıyoruz. Taze yufkanın birincisini Tezgahın üzerine serip ortadan ikiye kesiyoruz. Daha sonra her parçayı üç parmak kalınlıgında şeritlere bölüyoruz.
İşlem aynı muska böreği kesimi gibi olacaktır. Kestiğimiz parçaların üzerine kremayı paylaştırarak sürüyoruz. Hazırladığımız iç harcı yufkalara eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.Yine muska böreği yapar gibi yuvarlayarak sarıyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.Hazırladığımız börek toplarını önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bastırıyoruz.Yağlanmış tepsiye böreklerimizi dizip önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz.
Pişirmiş olduğumuz Börekleri fırından çıkardıktan sonra çöp şişlere bir börek,bir chery(kiraz) domates olarak takıyoruz.Tamamına bu işlemi uyguladıktan sonra portakal ya da istediğiniz meyve veya sebzenin alt kısmından Biraz keserseniz düzgün durucaktır. Görüntüsüyle,tadıyla misafirlerinizi memnun edecektir. Afiyet olsun.
Börek Çöp Şiş Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder