13 Kasım 2013 Çarşamba

Badem Pare Tarifi Nasıl Yapılır ?

Şerbetin Hazırlanışı:


Bir tencere içerisine suyu, toz şekeri ve limonu koyup ocağımızın altını yakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra (3-4 dk. kaynaması yeterli olacaktır) şerbetini,tatlımız fırından çıktığı anda kaynar şekilde üzerine gezdirerek döküyoruz. 


Malzemeler:



  • 4,5 su bardağı un, 200 gr. Margarin

  • 2 su bardağı pudra şekeri

  • 4 adet yumurta, 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 su bardağı toz badem


Şerbeti için;



  • 5 su bardağı su, 1 dilim limon

  • 5 su bardağı toz şeker


Hazırlanışı;


İyi yumuşamış margarini mikserle 3 dk. köpürene kadar çırpıyoruz. Mikserimizi en düşük seviyeye indirip pudra şekeri ilave ediyoruz. Unu karıştırma kabının içine döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Unun üzerine toz bademi, kabartma tozunu ve vanilyayı serpiştiriyoruz. Havuzun ortasına köpürttüğümüz harcı alıyoruz. Üzerine sürmek için yumurtanın bir tanesinin sarısını ayırıp geri kalanı yağın içine kırıyoruz. Yağla yumurtayı karıştırıp, unu da üzerine alıp hamuru kulak memesinden az yumuşak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparak şekil veriyoruz. Resimde görüldüğü gibi hamurumuzu yuvarlayıp fırın tepsisine diziyoruz. Hamurun üzerine ayırmış olduğumuz yumurtanın sarısının içine 1 kaşık kadar sıvı yağ koyup fırça yardımıyla sürüyoruz. Hamurumuza boylamasına çatalın tersiyle hafif bir şekilde çizik atıyoruz. Önceden ısılmış 170 derecelik fırında ‘‘badem parelerimizi’’ kızarana kadar pişiriyoruz.


badem pare 300x187



Badem Pare Tarifi Nasıl Yapılır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder