14 Kasım 2013 Perşembe

Biskrem Kurabiye Hazırlanışı Nasıl Yapılır?

Biskrem Kurabiye Hazırlanışı Nasıl Yapılır?


Biskrem Kurabiye Tarifi Anlatımı


Malzemeler:



  • 1 Paket Margarin (Oda Sıcaklığında Olmalı)

  • 1 Adet Çay Bardağı Miktarınca Sıvı Yağ

  • 1 Paket Vanilya

  • Yoğurt

  • Yeteri Kadar Şeker

  • 1 Adet Elek


Biskrem yapımında ilk işlem olarak margarini, sıvı yağı, vanilyayı, yoğurdu ve toz şekeri bir kapta yoğurmaya başlanmalıdır. Daha Sonra eleği kullanarak unu ilave ediyoruz.


Bu işlem sırasında hamurumuzun kıvamını iyi ayarlamamız gerekiyor.Bu Sebepten dolayı ek olarak tekrar Un kullanabilirsiniz.


Hamurumuzun kulak memesi kıvamına gelmesine özen gösteriyoruz. Kulak memesi kıvamına geldikten sonra orta boy ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Avucumuzu açarak ardından bir kaşık marifetiyle çikolata sosu ilave ederek kenarlarından üstlerine doğru kapatıyoruz ve tepsiye güzel bir görüntü verecek şekilde dizme işlemimizi yapıyoruz.


Devamın da ise  çatal kullanarak yada bıçakla üzerine fazla derin olmadan çizikler atıyoruz.


Geldik tarifimizin son kısmına. Önceden 180 derece de ısıtmış olduğumuz fırınımızda pişiriyoruz.


Afiyetler Olsun.


biskrem kurabiye tarifi



Biskrem Kurabiye Hazırlanışı Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder