2 kişilik
Portakal Peltesi İçin;
- Dört adet portakal
- Üç çorba kaşığı toz şeker
- Bir su bardağı su
- Yarım yaprak jelatin
- Bir çay bardğaı portakal likörü
Çikolata Sos İçin;
- Bir paket (80 gram) bitter çikolata
- 80 gram krema
- Yarım yaprak jelatin
Kabukları soyulmuş portakalları bir tencereye atıyoruz. Üzerine toz şekeri ve suyumuzu ilave edip, kapağı kapalı olaracak şekilde 15 dakika pişiriyoruz. Pişen portakalları süzgeçten geçirdikten sonra derin kap içerisine koyuyoruz. Jelatin yaprağımızı yarım çay bardağı soğuk suda beş dakika bekletmemiz gerekiyor. Jelatin ve likörümüzü portakallı karışımımıza ekledikten sonra hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.
Kupların yarısına kadar jelatinli portakal karışımımızı pay ediyoruz. Şimdi ise buzdolabında yarım saat süresince bekletmemiz gerekiyor. Bu sırada çikolatalı sosumuzu hazırlamak için , çikolata ve kremayı benmari usulu eritiyoruz. Üzerine yine yarım çay bardağı soğuk suda 5 dakika süresince bekleterek erittiğimiz jelatini ilave ediyoruz. Soğutup buzdolabından çıkardığımız portakallı karışımın üzerine döküyoruz. Buzlukta yarım saat daha bekletmemiz gerekiyor. Beklettikten sonra iyice soğumasını sağlıyoruz. Şimdi servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun Efendim..
Portakal Pelteli Çikolatalı Jöle Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder