14 Kasım 2013 Perşembe

Tuzlu ve Susamlı Kurabiye Nasıl Yapılır? (Kurabiye Tarifimiz)

4 Kişilik


Ortalama 45 Dakika Yapım Süresi


Malzemeler:



  • 1 Adet Çay Bardağı Miktarınca Sıvı Yağ

  • 1 Paket Kabartma Tozu (Olmazsa Olmazımız:)

  • 3 Çay Kaşığı Silme Tuz

  • 1 Çay Bardağı Süt

  • 1 Paket Margarin (Oda Sıcaklığında Olmalı)

  • 3,5 Su Bardağı Miktarınca Un

  • 5 Çay Kaşığı Miktarınca Toz Şeker

  • 2 Çay Kaşığı Miktarınca Kırmızı Toz Biber (İsteğe Bağlı Olarak)


Tuzlu ve Susamlı Kurabiye Nasıl Yapılır? (Kurabiye Tarifimiz) :


Sıra Hazırlanışını Anlatmaya Geldi:


Tuzlu susamlı kurabiyemiz için ilk olarak Sütümüzü, Sıvı Yağımızı, Tuzumuzu illaki Şekerimizi ve Margarinimizi yoğurma kabımızda birlikte karıştırmaya başlayarak tuzlu ve susamlı kurabiyemiz için işe koyuluyoruz.


Daha sonra Unu ve kabartma tozunu ilave ederek hamuru bir güzel yoğurmamız gerekiyor. Sonrasında 15 dakika süresince dinlendiriyoruz. Bu süreye riayet etmeye çalışalım hanımlar. Sonrasında ise hamurdan küçük parçalar alıyoruz. Aldığımız bu parçalara simit şekli veriyoruz. Simit şekli verdiğimiz küçük parçaların üzerine yumurta sarısı sürüyor sonrasında ise susama buluyoruz.


Susama bulanan hamurları tepsiye özenle diziyoruz. Önceden 180 derere de ısıtılmış fırın da alt ve üst tarafı kızarana kadar pişirme yoluna gidiyoruz. Tuzlu susamlı kurabiyemiz hazır, servise sunabilirsiniz.


Afiyetler Olsun.


tuzlu susamli kurabiye



Tuzlu ve Susamlı Kurabiye Nasıl Yapılır? (Kurabiye Tarifimiz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder