8 Kasım 2013 Cuma

İrmik Tatlısı Vişne Soslu Tarifi – Nasıl Yapılır ?

Vişne Soslu İrmik Tatlısı 300x225 İrmik Tatlısı Vişne Soslu Tarifi – Nasıl Yapılır ?[/caption]


İrmik Tatlısı Vişne Soslu Tarifi – Nasıl Yapılır ?


Sıcak yaz aylarında hafif ve freşh bir ağız tadı tatmak istiyorsanız şiddetle denemenizi tavsiye ettiğim vişne soslu irmik tatlısı tarifini aşağıda siz değerli hanım arkadaşlarıma paylaşıyorum.


KULLANACAÄžIMIZ MALZEMELERÄ°MÄ°Z :


  •  6 yemek kaşığı miktarınca irmik

  • 3 yemek kaşığı ölçüsün de labne peyniri

  • 1 litre süt

  • 1 su bardağı kadar ÅŸeker

  • 1 yemek kaşığı kadar niÅŸasta

  • 3 yemek kaşığı miktarınca hindistan cevizi

  • 1 paket de vanilin

VİŞNE SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :


  • 2 Su bardağı miktarınca viÅŸne suyu ( viÅŸneyi yıkayıp suyunu kendiniz yapabilirsebiz daha hoÅŸ olur )

  • 5 yemek kaşığı miktarınca ÅŸeker ( her hanım arkadaÅŸ kendi damak tadına göre arttırabilir veya azaltabilir )

  • 1 yemek kaşığı kadar da niÅŸasta

 Şimdi Sıra Yapılışında :


Sütümüzü  sonra şekerimizi  daha sonra da  irmigimizle beraber nişastamızı tencereye koyuyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.


Koyulmaya başlayana kadar  bekleyip hindistan cevizimizi ve vanilini koyulmaya başladığı anda  ekleyin.


Ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıktığında labne peynirimizi ekleyip karıştırıyoruz.


Borcama döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.


Vişne sosu için, vişne suyunu ve şekerimizi  tenceremize dökerek şekerimiz eriyene kadar karıştırıyoruz.


 Nişastayı çok az bir suyla açıp vişne suyunun içine ilave ediyoruz.


 Pişirme işlemini karıştırarak yapıyoruz.


Soğumaya bırakıyoruz.


Soğumuş olan irmiğin üzerine vişne sosumuzu döküp buzdolabına kaldırıyoruz.


Afiyet olsun.



İrmik Tatlısı Vişne Soslu Tarifi – Nasıl Yapılır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder