4 KiÅilik
- Â 4 adet krep
- Bir buçuk su bardaÄı süt
- Bir çorba kaÅıÄı un
- Bir paket vanilya
- Bir çorba kaÅıÄı toz Åeker
- Bir adet yumurtanın sarısı
- Bir çorba kaÅıÄı margarin
- Bir çorba kaÅıÄı tuzsuz beyaz peynir
- Ä°ki adet taze veya kuru incir
- Bir çorba kaÅıÄı kıyılmıŠfındık
- Ä°ki adet ezilmiÅ muz
- Ä°ki çorba kaÅıÄı kuru üzüm
- Bir kase çikolata sosu
Krep için:
- bir su bardaÄı süt
- Bir çorba kaÅıÄı un
- Bir adet yumurta
- Bir çorba kaÅıÄı sıvı yaÄ
- Bir tutam tuz
Ãzerine :
Toz antep fıstıÄı
Krep için süt , un , yumurta, sıvıyaÄ ve tuzu iyice çırpıyoruz.Tavayı yaÄladıktan sonra ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya döküyoruz. Ãnlü arkalı piÅirdikten sonra, kreplerin hepsini bu Åekilde hazırlamamız gerekiyor. Ayrı bir tencerede süt , un, vanilya, toz Åeker, yumurta sarısı ve margarini iyice çırpıyoruz. KoyulaÅana kadar kısık ateÅte piÅiriyoruz. İçine tuzsuz beyaz peynir , küçük doÄranmıŠincir , fındık, muz ve kuru üzümümüzü ilave ettikten sonra karıÅtırıyoruz. HazırladıÄımız kreplerin içine bu harçtan koyup rulo Åeklinde sarıyoruz. Kremleri sardıktan sonra 2-3 parmak kalınlıÄında kesmememiz gerekiyor. Servis tabaÄına çikolata sosu döküp kreplerin üzerine diziyoruz. Kreplerin de üzerine çikolata sosumuzu gezdiriyoruz. 2 saat dinlendirmemiz gerektiÄini unutmayın. Antep fıstıÄı serperek servisimizi yapabiliriz.
AÅÃININ NOTU: Ãikolata sosu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir su bardaı süt, bir su bardaÄı su, iki tatlı kaÅıÄı mısır niÅastası , 2 çorba kaÅıÄı kakao ve bir çorba kaÅıÄı toz Åekeri kısık ateÅle karıÅtırarak, koyulaÅana kadar piÅirmeniz gerekiyor. Arzuya göre sıcak ya da soÄuk servis yapın.
Sadrazam Sarması Tarifi – Nasıl Yapılır ?[/caption]
Sadrazam Sarması Tarifi - Nasıl Yapılır ?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder