29 Kasım 2013 Cuma

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi

Cevizli Gül Tatlısı Malzemelerimiz;



  • 1 adet yumurta

  • 2 çorba kaşığı erimiş margarin

  • 2 çorba kaşığı yoğurt

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çorba kaşığı irmik

  • Alabildiği kadar un

  • Kızartmak için sıvı yağ


Cevizli Gül Tatlısı Şerbeti İçin;



  • 3 su bardağı toz şeker

  • 2,5 su bardağı su

  • 1 dilim limon

  • Üzerine 1 kase çekilmiş ceviz ya da fındık


Şerbetin Hazırlanışı: Tatlımızın önce şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencerenin içersine şekeri,suyu,limonu koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dk. ocakta tutuyoruz, sonra soğumaya bırakıyoruz.


Cevizli Gül Tatlımız’ın Hazırlanışı;

Bir kap içerisine yumurtayı kırıyoruz. Üzerine erimiş ve soğumuş margarini döküyoruz. Onun üzerine de yoğurdu döküp, çırpma teliyle karıştırıyoruz. Sonra da kabartma tozunu,irmiği,unu ilave edip, kulak memesi yumuşalığında bir hamur ortaya çıkarıyoruz. Hazırladığımız bu hamuru tezgaha koyuyoruz. Hamurun üzerine un serperek, kurşunkalemden biraz daha ince olarak açıyoruz. Açtıktan sonra, su bardağıyla (çay bardağı,gazoz kapağı, gibi yuvarlak ağızlı mutfak malzemeleri de olabilir) 3 farklı boyda kesip her birinin beş yerinden 1’er cm. çentik atıyoruz.


Sıralamayı şöyle yapıyoruz; 


Parmağımızın ucunu yumurtanın akına batırıp,önce büyük hamurun ortasına sadece parmak mesafesinde sürüyoruz. Orta boy hamuru çizgiler üst üste gelmeyecek şekilde koyup, bunun üzerine de yumurta akı sürdükten sonra üzerine son hamuru koyuyoruz. Üst üste dizdiğimiz hamurların tam ortasına parmağımızla bastırıp, birbirine yapıştırıyoruz. Bol yağda kızartıyoruz. Soğuk şerbetin içine alıp 5-6 dk. bekletiyoruz.

Oradan servis tabığına alıp üzerine ceviz ya da fındık serperek, servis yapıyoruz. Ilıkken yenilmesini tavsiye ediyoruz.


Afiyetler Olsun..






Cevizli Gül Tatlısı Tarifi’nin Fotoğrafını yazının altında görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.



Cevizli Gül Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder