10-12 kiÅilik
- 125 gram margarin
- Bir su bardaÄı su
- Bir tutam tuz
- Dört kahve fincanı un
- Yedi adet yumurta
Krema İçin;
- Dört adet yumurta
- Bir su bardaÄı + iki iki buçuk çorba kaÅıÄı un
- Bir buçuk su bardaÄı + 5 çorba kaÅıÄı toz Åeker
- Altı su bardaÄı süt
- Bir kutu krema (200 ml)
Ãzerine:
200 gram eritilmiŠbitter çikolata
Bir tencere krema için gerekli yumurta, un, toz Åeker, süt ve kremayı topak kalmayacak Åekilde iyice çırpın. Orta hararetli ateŠüzerinde koyulaÅana kadar piÅiriyoruz. Kremayı soÄuması için bir kenarda bekletin. YaÄı bir tencere eritip, bir tutam tuz ve bir su bardÄaı suyumuzu ilave ederek kaynatmamız gerekiyor. Su kaynayınca unumuzu üzerine ekliyoruz. Topaklanmaması için iyice karıÅtırmamız gerekiyor. Hafif ateÅte karıÅtırarak, on dakika süresince piÅiriyoruz.
AteÅten indirip biraz ılıdıktan sonra içine teker teker yedi adet yumurtamızı kırarak ekliyoruz. Hamuru krema torbasına dolduruyoruz. YaÄlı kaÄıt serilmiÅ bir tepsiye iki cm aralıklarla ceviz büyüklüÄünde topaklar sıkıyoruz. Ä°ki yüz derece fırında üzerleri kırılana kadar piÅirmemiz gerekiyor. SoÄuttuÄumuz topları alt kısımdan kesiyoruz. İçlerine krema doldurup servis tabaÄımıza piramit kule gibi diziyoruz. Ãzerine eritilmiŠçikolata dökerek servisimizi yapabiliriz.
Profiterol Tarifi - Nasıl Yapılır ?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder