9 Kasım 2013 Cumartesi

Profiterol Tarifi - Nasıl Yapılır ?

10-12 kiÅŸilik


  • 125 gram margarin

  • Bir su bardağı su

  • Bir tutam tuz

  • Dört kahve fincanı un

  • Yedi adet yumurta

Krema İçin;


  • Dört adet yumurta

  • Bir su bardağı + iki iki buçuk çorba kaşığı un

  • Bir buçuk su bardağı + 5 çorba kaşığı toz ÅŸeker

  • Altı su bardağı süt

  • Bir kutu krema (200 ml)

Ãœzerine:


200 gram eritilmiş bitter çikolata


Bir tencere krema için gerekli yumurta, un, toz şeker, süt ve kremayı topak kalmayacak şekilde iyice çırpın. Orta hararetli ateş üzerinde koyulaşana kadar pişiriyoruz. Kremayı soğuması için bir kenarda bekletin. Yağı bir tencere eritip, bir tutam tuz ve bir su bardğaı suyumuzu ilave ederek kaynatmamız gerekiyor. Su kaynayınca unumuzu üzerine ekliyoruz. Topaklanmaması için iyice karıştırmamız gerekiyor. Hafif ateşte karıştırarak, on dakika süresince pişiriyoruz.


Ateşten indirip biraz ılıdıktan sonra içine teker teker yedi adet yumurtamızı kırarak ekliyoruz. Hamuru krema torbasına dolduruyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye iki cm aralıklarla ceviz büyüklüğünde topaklar sıkıyoruz. İki yüz derece fırında üzerleri kırılana kadar pişirmemiz gerekiyor. Soğuttuğumuz topları alt kısımdan kesiyoruz. İçlerine krema doldurup servis tabağımıza piramit kule gibi diziyoruz. Üzerine eritilmiş çikolata dökerek servisimizi yapabiliriz.


profiterol Profiterol Tarifi[/caption]



Profiterol Tarifi - Nasıl Yapılır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder