13 Kasım 2013 Çarşamba

Bademli Un Helvası Tarifi - Oktay Usta'dan

Malzemeler;



  •  100 gr. tereyağı

  • 100 gr. margarin

  • 1 çay bardağı miktarınca sıvı yağ

  • 1 çay bardağı miktarınca badem

  • 3,5 su bardağı miktarınca un


Şerbeti için;



  • 2 su bardağı miktarınca su

  • 2 su bardağı miktarınca toz şeker


Üzerine için badem


bademli un helvasi


Hazırlanışı;


Bir tencereye sıvı yağımızı, tereyağımızı ve margarinimizi koyuyoruz. Ocağımızın ateşini yakıyoruz ve tenceremizi ocağımıza koyarak helva yapımımıza başlıyoruz.


Yağlar eriyince, tenceremizin içerisine ortadan ikiye bölünmüş bademlerimizi ve Unumuzu ilave ediyoruz. Ocakta, orta ateşte, sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Bademler kızarıp, un’dan güzel bir koku mutfağımızı sarıncaya dek bekliyoruz. Sonrasında tencereyi ocaktan alıp, ara sıra karıştırarak ılıtma işlemini yapıyoruz. Üzerine toz şekeri, soğuk suyu koyup, tencereyi tekrar ocağa alıp, kısık ateşte 5 dk. kadar karıştırarak pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kaşık kaşık dökebiliriz veya elimiz ile küçük yumurta şeklinde yuvarlayabiliriz. Üzerine çeşitli fındık, fıstık dökerek servis yapıyoruz.


Afiyetler Olsun..



Bademli Un Helvası Tarifi - Oktay Usta'dan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder