Yeni bir sütlü tarifi ile mutfaÄınıza farklı bir lezzet katmak için karÅınızdayız..Bugün ki tarifimizin adı Karamelli Tatlı. Tatlımızu yapmak için gerekli olan malzemeleri hemen sıralıyorum. Bu arada unutmadan tatlımızın 6 kiÅilik olduÄunu da hatırlatayım.
Malzemeler:
- 1 Paket tuzsuz etimek
- 2 su bardaÄı toz Åeker
- Bir buçuk çorba kaÅıÄı buÄday niÅastası
- Bir paket krem Åanti
- Dört buçuk su bardaÄı süt
- Bir çorba kaÅıÄı kakao
- 2 su bardaÄı su
Etimeklerimizi büyük boy olan bir cam kaba, tek olacak Åekilde döÅüyoruz.Toz Åekerimizi  çukur bir kapta, kısık ateÅle eritiyoruz.Pekmez görünümü alana kadar bekliyoruz,bu görünümü kazandıÄında hafif çıkana kadar bekledikten sonra 2 su bardaÄı suyumuzu ekliyoruz. Uyarmadan geçmek istemiyorum, etrafa sıçrama riskine karÅı lütfen dikkatli olalım. Suyu eklediÄimiz de karamel karıÅtırılamayacak kadar sertleÅeceÄinden karıÅtırmıyor ve Åekerimizin erimesini bekliyoruz.AteÅten almak için Åekerin erimesini bekliyoruz. Sıcakken özenle yavaÅ yavaÅ etimeklerimizin üzerine döküyoruz.Daha sonra çukur bi kap marifetiyle niÅasta, un ile 4 su bardaÄı sütü sürekli ve hızlı bir biçimde karıÅtırarak, muhallebi kıvamında piÅiriyoruz. Bu muhallebiyi de sıcak sıcak, karamelli etimeklerimizin üzerine döküyoruz. Geldik tatlımızın son aÅamasına. Krem Åantiyi ,yarım su bardaÄı soÄuk sütle kreme haline getirip,tatlımızın üzerine spatula yardımıyla sıvıyoruz. Bu kremadan 2 çorba kaÅıÄı ayırıp kakaoyla karıÅtırarak, süslemeler de yaptıktan sonra karamelli tatlımızı bir gün buzdolabında bekletip, servisimizi yapabiliriz.
Afiyet Olsun.. Yeni bir tatlı tarifinde görüÅmek üzere , Yeni ve Ãzel tatlı tariflerine kolay ulaÅım için lütfen saÄ kısım da yer alan facebook sayfamızı beÄenmeyi unutmayınız.
Karamelli Tatlı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder