1 Aralık 2013 Pazar

Fındıklı Baklava Tarifi

Fındıklı Baklava Nasıl Yapılır?
Fındıklı Baklava Malzemelerimiz;



  • 10 yaprak hazır baklavalık yufka

  • 200 gr. Tereyağı

  • 1 Çay bardağı sıvı yağ


Fındıklı Baklava İç harcı için;



  • 500gr. Fındık


Fındıklı Baklava Şerbeti için;



  • 5 su bardağı su

  • 7 Su bardağı toz şeker

  • 1 Dilim limon


Fındıklı Baklava Hazırlanışı;

Hazır aldığımız ya da yufkacımızdan sipariş ederek yaptırdığımız baklavalık yufkaları tezgahın üzerine seriyoruz. Nasıl bir tepside yapmak istiyorsak o ölçüye göre kesiyoruz. Tepsinin altına sağlam bir yufka seriyoruz. Kenarda kalan parçaları da bıçakla dörde beşe bölüyoruz.


Birinci yufkanın üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ tereyağı karışımından serpiyoruz.


Yufkaların üçte birini aralarına yağ serperek üst üste alıyoruz. Kestiğimiz kalan parçaları da aralara koyarak onları da değenlendiriyoruz. Daha sonra kırılmış fındığın yarısını doldurduğumuz yufkların üzerine bolca serpiyoruz. Yufkaların üçte ikisini de aralarına yağ serperek üst üste aldıktan sonra kalan fındık parçalarını da üzerine döküyoruz. Parçalanmış tepsi boyunda kestiğimiz kalan yufkaları da yine aralarına yağ serperek üst üste koyuyoruz.


İstediğimiz gibi dilimlere bölerek kalan tüm yağı her yerine eşit gelecek şekilde gezdiriyoruz.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi pişiriyoruz. Baklavamızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine önceden pişirip soğuttuğumuz şerbeti döküp çekmesi için bekletiyoruz. Yapımı kolay olan bu baklava özellikle zamanı az olan ama baklavadan vazgeçemeyenler için güzel bir alternatif.


Afiyetler Olsun..


Fındıklı Baklava’nın Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Ahşap Temizliği İçin;


Çamaşır Suyuyla ıslattığınız bezle üst üste bir kaç gün ahşaplarınızı silin. Boyayı daha iyi çekmesi için Boyamadan önce yapmanız gereken çok sıcak halde olan suyla yıkamanızdır. Sonra boyayın.



Fındıklı Baklava Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder