1 Aralık 2013 Pazar

Kakaolu Ay Çöreği Tarifi

Kakaolu Ay Çöreği Nasıl Yapılır?
Kakaolu Ay Çöreği Malzemelerimiz;

1 Paket (250gr) margarin veya tereyağı

1,5 Su bardağı pudra şekeri

Yarım paket yaş maya (20gr)

1 Çay bardağı süt, 1 Adet Yumurta

Alabildiği kadar un


Kakaolu Ay Çöreği İç Harcı İçin;

2 Su bardağı çekilmiş ceviz

1 Su bardağı toz şeker

1 Su bardağı kuru üzüm

1 Adet elma, 1 Çay bardağı süt

2 Çorba kaşığı kakao

1 Tatlı kaşığı tarçın, yarım paket bisküvi


Kakaolu Ay Çöreği Hazırlanışı;

Karıştırma kabında yaş mayayı, sütle karıştırıp eritiyoruz. Oda sıcaklığında iyi yumuşamış margarini veya tere yağını pudra şekeriyle birlikte koyup yumurta beyazını da ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.

Üzerine nemli bir bez örterek buz dolabında 10 dakika dinlendiriyoruz.


Diğer tarafta iç harcımızı hazırlıyoruz. Bir kase içerisine çekilmiş ceviz, toz şeker, kuru üzüm, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elma, soğuk süt, kakao, tarçın, kırılmış bisküvi koyarak iyi bir şekilde yoğuruyoruz. Dinlenmiş hamuru dolaptan alıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.


Aynı şekilde iç harcımızı da ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayarak parmak şekline getiriyoruz. Açılmış olan hamurun uç kısmına koyarak rulo haline getiriyoruz. Ay çöreği şeklini veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalın tersiyle çizikler atıyoruz.


Yağlanmış fırın tepsisine alıp yarım saat kadar mayalanması için beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.


Artık çöreğimiz servise hazırdır. Afiyetler Olsun..


Kakaolu Ay Çöreği’nin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Ahşabınızda kurtlardan yakınıyorsanız yapmanız gereken soğanın yarısını birkaç süresince ahşabınıza sürmenizdir.



Kakaolu Ay Çöreği Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder