30 Aralık 2013 Pazartesi

Elmalı Ay Kurabiyesi Tarifi

Elmalı Ay Kurabiyesi Tarifimiz 15 Adet kurabiye olacak şekilde anlatılmıştır.


Elmalı Ay Kurabiyesi Malzemelerimiz;



  • Üç buçuk su bardağı un

  • 250 Gram margarin

  • 1 Çorba kaşığı yoğurt

  • 1 Paket kabartma tozu

  • 1 Kahve fincanı pudraşekeri


Elmalı Ay Kurabiyesi İç Malzemelerimiz;



  • 4 Adet ekşi elma

  • 1 Çay bardağı tozşeker

  • 1 Tatlı kaşığı tarçın

  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık

  • 1 Çay bardağı kuru üzüm


Elmalı Ay Kurabiyesi Üzeri İçin;



  • 1 Çay bardağı pudraşekeri

  • Yarım paket vanilya


Elmalı ay kurabiyesi 228x160


Elmalı Ay Kurabiyesi Yapılışı;


İçi için elmaları soyup rendeleyin. Toz şeker ve kuru üzümü ekleyin.Kısık ateşte hafifçe pişirin.Soğuyunca dövülmüş fındık ve tarçını ekleyip karıştırın.Unu bir kaba eleyin ve oda sıcaklığındaki margarin,yoğurt,pudraşekeri ile kabartma tozunu ekleyip yoğurun.15 adet ceviz büyüklüğünde parçaya ayırıp,her birini 10 cm çapında açın.Ortalarına elmalı harçtan yayıp sarın.Rulolara yarım ay şekli verip,yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.Soğumaya bırakın.Pudraşekeri ile vanilyayı karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpin.Servise hazırdır artık kurabiyemiz.


Afiyetler Olsun..


Elmalı Ay Kurabiyesi ’nin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Sürahi Temizliği İçin;


Sürahinin kir tutan dibini temizlemek için; sürahinin içerisine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayın.



Elmalı Ay Kurabiyesi Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder