1 Aralık 2013 Pazar

Karakuş Tatlısı Tarifi

Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır?
Karakuş Tatlısı Malzemelerimiz;



  • 250 gr. İrmik

  • 1 Su bardağı sıcak süt

  • 1 Yumurta

  • 1 Çay bardağı toz şeker

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • Alabildiği kadar un


Karakuş Tatlısı İç harcı için;



  • 2 Su bardağı ceviz

  • 2 Limon kabuğu rendesi


Karakuş Tatlısı Kızartmak için;



  • Sıvı yağ


Karakuş Tatlısı Şerbeti için;



  • 4 Su bardağı toz şeker

  • 3 Su bardağı su

  • 1 Dilim limon


Karakuş Tatlısı Hazırlanışı;

Tatlımıza şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bir tencereye şekeri, suyu,limonu koyup kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dk. tıkırdatıyoruz. İrmiği karıştırma kabına döküyoruz.Üzerine sıcak sütü döküp ağzını kapatarak demlenmeye bırakıyoruz. 10 dk. sonra üzerini açıp karıştırdıktan sonra el dayanabilecek ısıya düştüğünde yumurtayı kırıyoruz. Sıvı yağını, şekeri döküp karıştırdıktan sonra un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında

bir hamur elde ediyoruz.


Hamurumuzu ikiye bölüp üzerine un serperek merdane yardımıyla elips şeklinde yufka kalınlığında açıyoruz. Üzerine ceviz parçalarını ve limon kabuğu rendesini serpip hamurumuzu oklavaya sarıyoruz. Bitiş yerine elimizle su sürerek hamurun birbirine yapışmasını sağlıyoruz. Bitiş yerini alta getirip oklavayı aradan çekip alıyoruz. Daha sonra hamurun üzerine elimizle hafifçe bastırarak iç malzemenin kaynaşmasını sağlıyoruz. Verevine iki parmak boyunda bıçakla dilimlere bölüyoruz.


Kalan hamurumuza da aynı işlemi yaptıktan sonra kızgın bol yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartıyoruz. Kevgirle kızarmış hamurları alıp soğuk şerbetin içine bırakıyoruz. Hamurlarımızı kırmadan bir-iki kez dikkatlice karıştırıp şerbetini çektikten sonra servis tabağına çıkartıyoruz. Yağa batırdığımız kevgiri asla şerbete sokmuyoruz.Aksi takdirde kızartma yağına su karışacağından patlamalar ve yanık olayları başımıza gelebilir. Tatlımızı soğutmadan ılık servis yaparsak tam lezzetini yakalamış oluruz.


Afiyetler Olsun..


Karakuş Tatlısı ’nın Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Cilalı Ahşaplarınız İçin;


Toz beziyle terebentin ve zeytinyağı karışımını ahşaba sürün yada toz beziniz le keten yağı ve alkol karışımıyla ahşabınızı silin.



Karakuş Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder