3 Aralık 2013 Salı

Peynirli Dere Otlu Poğaça Tarifi

Peynirli Dere otlu Poğaça Nasıl Yapılır?
Peynirli Dere otlu Poğaça Malzemelerimiz;

5 su bardağı un,yarım paket yaş maya

1 tatlı kaşığı mahlep,1 tutam dere otu

2 adet yumurta(bir tanesinin sarısını ayırıyoruz)

2 çorba kaşığı toz şeker,1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

Yarım paket margarin


Peynirli Dere otlu Poğaça’nın Hazırlanışı;


Karıştırma kabına yaş mayayı alıp üzerine az miktarda su koyup eritiyoruz. Üzerine yumurta koyuyoruz. İyi yumuşamamış margarini ve ince doğranmış dere otunu,sıvı yağ ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, toz şekeri, mahlebi koyup hamuru yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. Hamuru bir süre dinlendiriyoruz.


Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezelere bölüyoruz.biraz mayalandırıyoruz.her bezenin üstüne bir çay kaşığı margarin sürerek çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Kenarlarına parmaklarımızla bastırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.


Üzerine ayırmış olduğumuz yumurtanın sarısını sürüyoruz. Çörek otu serpiyoruz. Mayalı hamurlarda en iyi sonucu alabilmek için hamurun tepside yaklaşık yarım saat mayalanmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


Afiyetler Olsun..


Peynirli Dere otlu Poğaça’nın Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Akik Temizliği İçin;


Akikinizi alkollü pamukla silin.



Peynirli Dere Otlu Poğaça Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder