3 Aralık 2013 Salı

Portakallı Cevizli İrmik Helvası Tarifi

Portakallı Cevizli İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
Portakallı Cevizli İrmik Helvası Malzemelerimiz;



  • 2.5 su bardağı irmik

  • 1 Su bardağı ceviz

  • 2 Çorba kaşığı tereyağı

  • 1 Çay bardağı sıvı yağ


Portakallı Cevizli İrmik Helvası Şerbeti İçin;



  • 2.5 su bardağı toz şeker

  • 2.5 su bardağı su

  • 3 Portakal suyu


Portakallı Cevizli İrmik Helvası Üzeri İçin;



  • Portakal kabuğu rendesi


Portakallı Cevizli İrmik Helvası Hazırlanışı;

Helvamızı hazırlamak için çelik veya bakır tenceremizi ocak üzerine alıyoruz. İçine sıvı yağı, tereyağı, irmiği koyup kısık ateşte yavaş yavaş kavururken bir taraftan şerbeti hazırlıyoruz.


Şekeri, suyu bir tencereye alıp kaynatırken portakalın kabuklarını rendeleyip suyunu içine sıkıyoruz. İrmiğimizin rengi değişmeye başladığından iri kırılmış ceviz parçalarını dahil edip kavurmaya devam ediyoruz. Açık kahverengine geldiğinde sıcak şerbeti dikkatlice üzerine döküp karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak kısık ateşle 2-3 dk. demlendiriyoruz.


Sıcakken istediğimiz kalıbın içine doldurup servis edeceğimiz tabağa ters çeviriyoruz. Üzerine portakal kabuğu rendesi serperek servis ediyoruz. Ilık ılık yenen bu helva damaklarda nefis bir tat bırakacak.


Afiyetler Olsun..


Portakallı Cevizli İrmik Helvası nın Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Alabalığın Dağılmaması İçin;


Pişirmeden önce una bulamadan önce süte batırarak pişirmeyi deneyiniz.



Portakallı Cevizli İrmik Helvası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder