4 Aralık 2013 Çarşamba

Sucuklu Patatesli Börek Tarifi

Sucuklu Patatesli Börek Nasıl Yapılır?


Sucuklu Patatesli Börek Malzemelerimiz;

2 Adet yufka, 3 Adet patates, 1 Adet Yumurta

1 Çay bardağı süt, Yarım Çay bardağı sıvıyağ

100 gr Sucuk, 1 Tutam maydanoz, Tuz

Karabiber, Pul biber


Sucuklu Patatesli Börek Üzeri İçin;

1 Su bardağı rende kaşar peyniri, 1 Adet Domates

2 Adet sivri biber


Sucuklu Patatesli Börek Hazırlanışı;



  • Patatesleri kabuklu olarak haşlıyoruz.

  • Suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.

  • Kabuklarını soyup rendeliyoruz.


  • Üzerine tuz, karabiber, pul biber ve istediğimiz baharatları koyup karıştırıyoruz. Diğer tarafta sosunu hazırlıyoruz. Süt, yumurta, sıvı yağ koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz.


  • Tezgahın üzerine yufkayı seriyoruz. Yufkayı sekize bölüyoruz. Fırça yardımıyla hazırlamış olduğumuz sostan yufkalara sürüp patatesli harçtan bir kaşık kadar koyup fotoğraftaki gibi katlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip hazırlanmış olan sostan fırça yardımıyla üzerine de sürüp bıçağın ucuyla yufkanın üzerinden keserek çizik atıyoruz.


  • Kesilen bölüme sucuk, domates be biber dilimlerini yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Afiyetler Olsun..


Sucuklu Patatesli Börek’in Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Çay ve Kahve Lekeleri İçin;


Bulaşık süngerinize bir miktar karbonat sürerek fincanlı bu şekilde yıkamayı deneyiniz.



Sucuklu Patatesli Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder