2 Aralık 2013 Pazartesi

Keçi Paçası Tarifi

Keçi Paçası Nasıl Yapılır?
Keçi Paçası Malzemelerimiz;



  • 2 Yumurta

  • 1 Çay bardağı toz şeker

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 1 Çay bardağı yoğurt

  • 1 Paket vanilya

  • 1 Paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar un


Keçi Paçası Kızartmak için;



  • Sıvı yağ


Keçi Paçası Üzeri için;



  • Pudra şekeri


Keçi Paçası Hazırlanışı;

Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Sıvı yağı, yoğurdu döktükten sonra sıvıları çırpma teliyle karıştırıyoruz. Toz şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu koyup un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde ediyoruz. Hamuru tezgah üzerinde merdaneyle kurşun kalem kalınlığına gelecek şekilde açıyoruz. 10 cm. eninde şeritlere kesiyoruz. İki parmak kalınlığında dilimlere bölüyoruz. Her dilimin boyunun yarısını üçte bir mesafesinde bıçakla çıtlatıyoruz.


Keçinin bacağının şeklini vermiş oluyoruz. Sıra geldi kızartmaya. Bol kızgın yağda hamurlarımızı altın sarısı oluncaya kadar kzırtıp bir kağıt havlu üzerine alıyoruz.


Daha sonra servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri ediyoruz. Soğutmadan ılık olarak çayla sevdiklerinize ikram ediyoruz. Şeklinden dolayı çocuklarımızın da ilgisini çekecek ve afiyetle keçi paçalarını yiyecekler.


Afiyetler Olsun..


Keçi Paçası’nın Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Kararmış Alüminyum Kaplar İçin;


Kararmaya başlayan alüminyum kaplarınızı, alüminyum folyo marifetiyle sıkıca bastırarak silin.



Keçi Paçası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder