3 Aralık 2013 Salı

Kapalı Pizza Tarifi

Kapalı Pizza Nasıl Yapılır?


Kapalı Pizza Malzemelerimiz;



  • 500 gr Un

  • Yarım paket yaş maya

  • 2 Çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 Tatlı kaşığı tuz

  • 1 Talı kaşığı toz şeker

  • Yeterince Su


Kapalı Pizza Hazırlanışı;

Unu ortası açılır maya,sıvı yağ, su, unun üzerine toz şeker, tuz ilave edilir. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurulur, biraz dinlendirilir. Bir kaşık salçayı suyla açıyoruz, içine köri, kekik, fesleğen ile karıştırılmış yağ ve tuz, karabiberle birlikte karıştırılır.


Hamuru bezelere kesiyoruz, biraz mayalandırıyoruz. Merdaneyle büyük tabak boyunda hamuru açıyoruz. Fırın tepsisine alıyoruz. Sosu üzerine sürüyoruz. Kaşar peyniri ve istediğimiz malzemeleri koyup (sucuk,salam,domates,biber vs) hamuru kapatıp yarım ay şekli veriyoruz. Parmak uçlarımızla iki hamuru kaynaştırıyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Afiyetler Olsun..


Kapalı Pizzanın Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Küflenen Ekmek İçin;


Ekmek kutusunu ara sıra sirkeli suyla sildiğiniz de çözümü göreceksiniz..



Kapalı Pizza Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder