2 Aralık 2013 Pazartesi

Patatesli Üçgen Börek Tarifi

Patatesli Üçgen Börek Nasıl Yapılır?
Patatesli Üçgen Börek Malzemelerimiz;



  • 2 Adet haşlanmış patates

  • 2 Adet yufka (taze olmalı)

  • 4 Adet yeşil biber

  • 1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 1 Adet yumurta

  • 1 Tutam maydanoz

  • Tuz

  • Karabiber

  • 1 Çay bardağı çiçek yağı

  • Yarım Çay bardağı soğuk süt

  • Üzerine Çörek otu ve susam


Patatesli Üçgen Börek Hazırlanışı;

Haşlanmış patatesi ince ince doğruyoruz. Üzerine yeşil biberi de doğrayıp rendelenmiş kaşarı, maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip

Hepsini karıştırıyoruz. Bir kasenin içinde sütü ve çiçek yağını karıştırıyoruz.


Taze yufkayı tezgaha seriyoruz. Fırça yardımıyla su ve yağ karışımını üzerine her tarafına gelecek şekilde sürüyoruz. İkinci yufkayı üzerine kapatıyoruz. Onun da üzerine aynı karışımdan sürüyoruz. Hemen peşinden yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz her yarım yufkayı dört parmak kalınlığında kesiyoruz.


Hazırladığımız harcı paylaştırıyoruz. Ve yufkanın uç kısımlarına koyuyoruz. Muska şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 1 yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürüyoruz. Susam, çörek otu serpiyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Afiyetler Olsun..


Patatesli Üçgen Börek’in Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Akik Temizliği İçin;


Akikinizi alkollü pamukla silin.



Patatesli Üçgen Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder