4 Aralık 2013 Çarşamba

Şevket Paşa Böreği Tarifi

Şevket Paşa Böreği Nasıl Yapılır?
Şevket Paşa Böreği Malzemelerimiz;



  • 5 su bardağı un,250 gr margarin

  • 250 gr peynir

  • 3 adet yumurta

  • 1 çorba kaşığı yoğurt

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay kaşığı sirke

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 su bardağı su


Şevket Paşa Böreği Hazırlanışı;

Unumuzu tezgaha boşaltıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz.içine 2 tane yumurta kırıp, tuzunu, sirkesini, yoğurdu ve suyunu koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzun mayalanması için üzerini nemli bir bezle örtüp, 20 dakika dinlendiriyoruz.


Daha sonra hamurumuzu sofra tepsisi büyüklüğünde açıp margarinimizi yedirerek sürüyoruz. Yağ sürme işlemi bitince dört ucunu tam ortada bulusturup kare haline getiriyoruz. 10 dakika daha dinlendiriyoruz ve hamurumuzu sofra tepsisi büyüklüğünde açıyoruz. Sonra rulo şeklinde sarıyoruz ve yumurta büyüklüğünde dilim dilim kesiyoruz. Dilimlere sıvı yağa batırıp merdayneyle çay tabağından biraz büyük olarak açıyoruz. Peynirli harcımızı koyup fotoğrafta görüldüğü gibi kapatıyoruz ve üstüne yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Afiyetler Olsun..


Şevket Paşa Böreğinın Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Alabalığın Dağılmaması İçin;


Pişirmeden önce una bulamadan önce süte batırarak pişirmeyi deneyiniz.



Şevket Paşa Böreği Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder