7 Aralık 2013 Cumartesi

Beyaz Peynirli Yoğurtlu Cheesecake Tarifi

Beyaz Peynirli Yoğurtlu Cheesecake Nasıl Yapılır?


Beyaz Peynirli Yoğurtlu Cheesecake tarifimiz 4 kişilik olarak anlatılmıştır.


Beyaz Peynirli Yoğurtlu Cheesecake Malzemelerimiz;



  • 2 paket yulaflı bisküvi

  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

  • 1 kase yoğurt

  • 225 gram labne peyniri

  • 150 gram tuzsuz beyaz peynir

  • 4 çorba kaşığı tozşeker

  • 1 çorba kaşığı toz jelatin

  • 3 çorba kaşığı sıcak su

  • 2 adet yumurtanın akı


Beyaz Peynirli Yoğurtlu Cheesecake Üzerine;



  • Ahududu marmeladı


Beyaz Peynirli Yoğurtlu Cheesecake Yapılışı:


Beyaz peynirli yoğurtlu cheesecake 228x160


Yulaflı bisküvileri ufalayarak üzerine sıvıyağı ilave ettikten sonra bi güzel karıştırıyoruz. 20 cm çapında bir kek kalıbına, bisküvili karışımı elimizle iyice bastırarak yerleştiriyoruz. Yoğurt, labne peyniri ve beyaz peyniri blender marifetiyle karıştırdıktan sonra, üzerine toz şekeri ekliyoruz. Jelatini 3 çorba kaşığı kaynar suda erittikten sonra, yoğurtlu karışıma ilave ediyoruz. Blenderde yumurta aklarını koyulaşana dek çırptıktan sonra, tahta kaşık yardımıyla karışımımıza ekliyoruz. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp, bisküvileri üzerine yayıyoruz.


Şimdi ise buzdolabında 5 saat soğutma işlemi uyguluyoruz. Sonrasında dolaptan çıkarıp, kekin üzerine ahududu marmeladını yayıyoruz. Dilimleyerek servis yapabiliriz…

Afiyetler Olsun…


Beyaz Peynirli Yoğurtlu Cheesecakein fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Alçının Donmaması İçin;


Su yerine birayla karıştırın veya su yerine zamk katın.


Temizlemek için; Yarım litre süte 5 gr çinko beyazı katıp karışımı fırçayla yayın. Pamuklu bir bezle temizleyin, üzerine pudra döküp tekrar bezle silin.


Lekeleri temizlemek için; Sirkeli bezle siliniz.



Beyaz Peynirli Yoğurtlu Cheesecake Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder