Fındık Kurabiye Tarifi 45-50 Adet olacak şekilde anlatılmıştır.
Fındık Kurabiye Malzemelerimiz;
- 2 Su bardağı un
- 125 gram margarin
- 1 Çay bardağı nişasta
- 1 Su bardağı pudra şekeri
- 1 Paket vanilya
- 1 Çay bardağı dövülmüş fındık
Fındık Kurabiye Üzeri İçin;
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 2 Tatlı kaşığı kakao
Fındık Kurabiye Yapılışı;
Bir kaba unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki margarini, nişastayı, pudra şekerini, vanilyayı ve dövülmüş fındığı ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri bir servis tabağına alın. Bir kasede pudra şekeri ve kakaoyu karıştırın. Karışımı kurabiyelerin üzerine eleyip, servis yapın.
Afiyetler Olsun..
Fındık Kurabiye ’nin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.
Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;
Ağzı dar şişe ve kavanozların temizliği için;
İçerisine biraz deterjan, biraz su ve bir kaşık pirinci koyun, çalkalayın. Tertemiz olur.
Fındık Kurabiye Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder