5 Aralık 2013 Perşembe

Çilekli Uğur Böceği Pastası Tarifi

Sevgili Hanımlar;

Pastamız 6 kişilik olarak tarif edilmiştir. Umarım mutfağınıza bu sefer de farklı bir tat kazandırmış olacağız. Şimdiden Afiyetler Olsun..


Çilekli Uğur Böceği Pastası İçin Malzemeler;



  • 250 Gram krem şanti

  • 300 Gram çilek

  • 2 Çorba kaşığı çilek likörü

  • Yarım çay bardağı şeker şurubu

  • 1 Su bardağı kırmızı renkli jöle


Bademli Pandispanya İçin;



  • 4 Adet yumurta

  • 2/3 Su bardağı un

  • 5 Çorba kaşığı tozşeker

  • 3-4 Çorba kaşığı Toz Badem

  • 1 Çay kaşığı kabartma tozu


Krem Patisserie İçin;



  • 1 Su bardağı süt

  • 3 Çorba kaşığı tozşeker

  • 2 Çorba kaşığı un

  • 100 Gram teryağı

  • 1 Çay kaşığı vanilya

  • 1 Adet yumurta


Çilekli Uğur Böceği Pastasını Süslemek İçin;



  • 2 Paket (80 gram) eritilmiş bitter çikolata


Çilekli Uğur Böceği Pasta tarif


Çilekli Uğur Böceği Pastası Yapılışı;


Bademli pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir çırpma kabına alın. Tozşekeri ekleyip kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Toz badem, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine incecik yayın. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 8-10 dakika pişirip soğutun. Diğer tarafta krem patisserie için süt, tozşeker, un ve yumurtayı  tencereye alın. Orta hareketli ateşte devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin.


Kaynadıktan 1 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Soğuduktan sonra mikserle çırpın. Likör ve şeker şurubunu karıştırın. Pandispanyayı oval kalıp ile 3’e ayırın. Birinci parçayı şeker şurubu ile ıslatın. Üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün. Üzerine sapı ayıklanıp ikiye bölünmüş çilekleri dizin. Üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün . İkinci kat pandispanyayı yerleştirip aynı işlemi uygulayın.


Üçüncü pandispanya ile üzerini örtüp kenarlarının yapışması için hafifçe bastırın. Üzerine krem patisserie ve krem şanti sürün. Eritilmiş bitter çikolatayı yağlı bir kağıt üzerine döküp spatula yardımı ile düzeltin. Sertleştikten sonra üzerinin beneklerini ve ağız kısmını çıkartın. Benekleri ve ağız kısmını pastanın üzerine yerleştirin. Üzerine kırmızı renkli jöleyi yayın. Buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz.


Afiyetler Olsun..


Çilekli Uğur Böceği Pastasını 8 adım da nasıl şekil vereceğinizi kare kare fotoğraflarla anlattım. Sırasıyla takip ederseniz süslemeniz daha kolay olacaktır.






Çilekli Uğur Böceği Pastası’nın farklı karelerle çekilmiş fotoğraflarını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafların büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.








Çilekli Uğur Böceği Pastası Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder