Antep Fıstıklı Kurabiye Nasıl Yapılır ?
Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifimiz 18 Adet olarak anlatılmıştır.
Antep Fıstıklı Kurabiye İçin Malzemeler;
- 1 Su bardağından bir parmak fazla un
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 Su bardağı toz antepfıstığı
- 125 Gram oda sıcaklığında margarin
Antep Fıstıklı Kurabiye Üzeri İçin;
- Pudraşekeri
Antep Fıstıklı Kurabiye Yapılışı;
Unu derin bir kaba alın. Üzerine irmik,tozşeker,toz antep fıstığı ve margarini ekleyin.İyice yoğurun ve üzerine bir bez örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin.Daha sonra hamurdan fındık iriliğinde parçalar kopartarak elinizle yuvarlayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Leziz Tatlı Tarifleri’ nin Notu: Dilerseniz kurabiyeleri benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayarak da servis yapabilirsiniz.
Antep Fıstıklı Kurabiye‘nin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.
Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;
Fırında Yemek Pişirirken;
Yavaş pişmesi gereken yemeklerinizi en alt rafa yerleştirip yerleştirerek ısıtın.
Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder