5 Aralık 2013 Perşembe

Vanilyalı Pudingli Kek Tarifi

Vanilyalı Pudingli Kek Nasıl Yapılır?


Vanilyalı Pudingli Kek, yumuşak ve hemen bayatlamayan bir kek türüdür. Vanilya aromasi ile beraber çok lezzetli oluyor. Kullandığınız pudingin markasına göre de lezzet farklılığı gösterir. Marka adı vermek istemediğimden marketler de elimizin altında bulunan bilinen markalardan almanızı öneririm.


Vanilyalı Pudingli Kek Malzemelerimiz;

1 Paket vanilyalı puding ( paketin üzerin de 750 ml süt kullanılmıştır ibaresi bulunan pudinglerden alın. Çünkü miktarı daha fazla. Bu kekte sadece 1 su bardağı süt kullanılıyor.)

[Pudingi Toz halin de ilave edeceğimizi unutmayınız.]

1 paket kabartma tozu

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

2,5 su bardağı un

1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ


Vanilyalı Pudingli Kek Yapılışı;

İlk etapta margarin marifetiyle kek kalıbımızı yağlıyoruz. Fırça ile her tarafına değmesini sağlayın. Unumuzu bir yemek miktarınca serperek kalıbı sallıyoruz. Margarine un bir güzel yapışsın:) Eğer yapışmayan un kaldıysa o kısmı dökün. Kek hamurumuz dan önce kabımızı hazır etmemiz gerekiyor.


Bir kap içerisin de şekeri ve yumurtalarımızı mikser yardımıyla çırpıyoruz. Şekerin erimesini bekliyoruz. Kabarması için şekerin erimesi lazım çünkü. Sıvı yağ ve sütü de ilave ederek çırpma işlemini uyguluyoruz. Yukarda da belirttiğim üzere Pudingimizi toz halinde ekliyoruz. Şimdi karıştırıyoruz ve Kabartma tozuyla beraber unumuzu eledikten sonra ekliyoruz. Tahta bir kaşıkla topaklığı gidene kadar karıştırıyoruz. Hazır tuttuğumuz yağlanmış kalıba döküyoruz. Kalıbı tezgaha 3 sefer vurun. 180 derece fırın da pişiriyoruz.


Pişirme süremiz 45 dakika kadar olmalıdır. Bu süre artış gösterebilir. Pişip pişmediğinie çatalla bakabilirsiniz. Çatal temizse fırını kapatıyoruz . Kapattıktan sonra 5 dakika kadar fırından çıkarmayıp bekliyoruz. Tamamen soğuyuncaya kadar fırından çıkardıktan sonra kalıpta bekletmemiz gerekiyor. Hazır satılan kekler gibi güzel olması ve dağılmaması için bu işlemi uyguluyoruz. Sünger gibi yumuşacık kekimiz Servise hazırdır artık icon smile


Afiyetler Olsun..


Vanilyalı Pudingli Kek tarifi 228x160


Ahçının Notu 1: Normal süt yerine kakaolu olanda kakaolu süt , muzlu olanda muzlu süt kullanarak aromasını daha yoğun yapabilirsiniz. Sonrasın da muzlu olana eviniz de muz varsa onu ezerek katınız. (Bayatlamaya Yakın Tercihtir) Kakaolu olana da biraz ceviz biraz üzüm veya damla çikolata katınız. Hazır kek gibi olmuş yorumu alacaksınız ikram ettiğiniz kişilerden icon smile


Ahçının Notu 2: Çikolatalı Puding kullanmayı tercih edenler tarifteki malzemelere ek olarak, 2 yemek kaşığı kakao ve 2 su bardağı un kullanmalılar.


Vanilyalı Pudingli Kek’in 4 Adet fotoğraflarını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafların büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Kokan Halılar İçin;


Halı kokularından kurtulmak için bir miktar karbonatı halılarınıza serpip bir süre sonra süpürünüz.



Vanilyalı Pudingli Kek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder