28 Aralık 2013 Cumartesi

Balkabaklı Kalp Kurabiye Tarifi

Balkabaklı Kalp Kurabiye tarifimiz 30-35 Adet olarak anlatılmıştır.


Balkabaklı Kalp Kurabiye Malzemelerimiz;



  • Üç buçuk su bardağı un

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • 12 çorba kaşığı pudraşekeri

  • 150 gram margarin

  • 1 adet yumurta

  • 1 adet yumurtanın akı

  • 2 çorba kaşığı limon suyu


Balkabaklı Kalp Kurabiye Arasına:



  • 1 su bardağı şekerli kabak  püresi


Balkabaklı Kalp Kurabiye Üzeri İçin;



  • 120 gram bitter çikolata


Balkabaklı kalp kurabiye 228x160


Balkabaklı Kalp Kurabiye Yapılışı;


Unu kabartma tozu ile robota koyup 1-2 tur karıştırın. Ardından pudraşekeri , margarin , yumurta ve yumurta akı ile limon suyunu ekleyip karıştırın.  Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan alıp, 2 parçaya ayırın ve hafif unlanmış bir zeminde merdane yardımıyla yarım santimden ince olacak şekilde açın. Kalp şeklindeki kalp yardımıyla hamurlar kesin. Kurabiyeleri yağlı kâğıtla kaplamış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş kurabiyelerin bir yüzüne çikolata, çikolatanın da üzerine kabak püresini sürün. Püreli kurabiyenin üzerini başka bir kurabiye ile kapatın. Bu işlemi kurabiye bitene dek tekrarlayın. Servis yapın…


Afiyetler Olsun…


Balkabaklı Kalp Kurabiyenin fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Peynirleri Saklarken;


Buzdolabınıza koyduğunuz peynirlerin bozulmaması için kavanozlara koyup saklayınız.



Balkabaklı Kalp Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder