2 Aralık 2013 Pazartesi

Katmer Tatlısı Tarifi

Katmer Tatlısı Nasıl Yapılır?
Katmer Tatlısı Malzemelerimiz;



  • 1 Su bardağı yoğurt

  • 2 Yumurta

  • 2 Çorba kaşığı irmik

  • 2 Çorba kaşığı sıvı yağ

  • 1 Çay kaşığı karbonat

  • Alabildiği kadar un


Katları yağlamak için;



  • 2 Çorba kaşığı tereyağı


Katmer Tatlısı Şerbeti için;



  • 4 Su bardağı toz şeker

  • 2.5 Su bardağı su

  • 1 Dilim limon


Katmer Tatlısı Üzeri için;



  • File fındık

  • Badem

  • Fıstık


Katmer Tatlısı Hazırlanışı;

Tatlımızı yapmaya ilk önce şerbetinden başlıyoruz. Su, şeker ve limonu tencereye alıp 10 dk. kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına yoğurdu, sıvı yağı, karbonatı alıp üzerine yumurtaları kırıyoruz. Çırpma teliyle karıştırdıktan sonra irmiği döküyoruz. Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkartıyoruz.


Tezgahın ve hamurun üstüne un serptikten sonra tezgahın üzerinde açıyoruz. olabildiğince ince açtığımız hamurun üzerine eritilmiş tere yağını döküp elimizle her yerine yayıyoruz. Bir ucundan başlayıp sıkıca rulo yapıyoruz. Rulomuz kalın olursa tezgah üzerinde yuvarlayarak çay bardağı kalınlığına getiriyoruz.


Bitiş yerini alta getirip ikiye kestikten sonra bir tabağa alarak buzdolabında 15 dk. bekletiyoruz. Dolaptan aldığımız hamurları sröe parmak kalınlığında dilimlere kesiyioruz. Kızgın bol yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartıp hemen soğuk şerbete bırakıyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis edeceğimiz şık bir tabağa alıp üzerine file fındık , fıstık, badem serperek soğutmadan servis ediyoruz. Bu katmeri tadanlar böyle bir lezzet görmedik diyecekler.


Afiyetler Olsun..


Katmer Tatlısı’nın Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Buzdolabınızı Temizlemek İçin;


Yarım bardak kadar karbonatı 2 litre suya ekleyin. Sonra karıştırın. Bu karışımla buzdolabınızı silin.



Katmer Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder