16 Aralık 2013 Pazartesi

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır ?


Tırtıl Kurabiye Tarifimiz 20-22 Adet olacak kadar anlatılmıştır.


Tırtıl Kurabiye Malzemelerimiz;



  • 25 Gram margarin

  • 1 Çay bardağı zeytinyağı

  • 1 Su bardağı pudraşekeri

  • 2 Adet yumurta

  • 1 Paket kabartma tozu

  • 3 Çorba kaşığı sirke

  • beş buçuk su bardağı un


Tırtıl Kurabiye Süslemek İçin;



  • 1 Paket (80 gram) bitter çikolata

  • 1 su bardağı fındık

  • yarım su barağı çekilmiş fıstık


tırtıl kurabiye 228x160


Tırtıl Kurabiye Yapılışı;

Oda sıcaklığında beklemiş margarini yumurtalarla karıştırın. Üzerine , zeytinyağı , pudraşekeri ve sirke ekleyip tekrar karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru krema sıkacağına alın. Krema kabının ucuna kalın aparatı takın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla 2-3 cm uzunluğunda çubuklar sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan çubukların yarısını önce eritilmiş çikolataya batırın. Sonra dövülmüş fındığa ya da çekilmiş fıstığa bulayıp servis yapın…


Afiyet Olsun…


Tırtıl Kurabiye ’nin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






 Yaşamı Kolaylaştıran Püf Noktalar;


Kızartma Kokuları İçin;


Izgaranın üzerine defne, adaçayı ve kekik koyun.



Tırtıl Kurabiye Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder