1 Mart 2014 Cumartesi

İncirli muhallebili kek

Kek için


3 yumurta   incirli muhallebili kek tarifi 300x199


1 su bardağı toz şeker


1 su bardağı un


6~7 kuru incir


1 su bardağı çekilmiş ceviz içi


1 paket kabartma tozu


üzeri için


1.5 su bardağı ılık su


1 yemek kaşığı granül kahve


1 yemek kaşığı toz şeker


Muhallebi için


1 litre süt


2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası


2 tepeleme yemek kaşığı un


4 yemek kaşığı toz şeker


200 ml krema


Yapılısı


İncirli muhallebili keki hazırlamak için bir kap içerisine yumurtaları ve şekeri ilave ederek kısa bir süre mikser yardımı ile çırpın. Kap içerisine ceviz içi, un, kabartma tozu ve incir parçaları ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yuvarla bir cam kap içerisine kazırladığınız kek hamurunu boşaltın ve 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Kekinizi fırıdıktan çıkardıktan sonra bir süre dinlendirin ve kek sosunu ilave ederek servis edebilirsiniz. Kekin muhallebisini hazırlamak için farklı bir kap içerisine şeker, un, nişasta ve süt ekleyerek, tel çırpıcı yardımı ile karıştırın. Kısık ateşte bir süre muhallebi kıvamına gelmesini bekleyebilirsiniz. 1 gün buzdolabında dinlendirilmesi tavsiye edilir.


 



İncirli muhallebili kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder