11 Mart 2014 Salı

SAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİ

Gerekli malzemeler:


1litre süt(5 su bardağı),SakizliMuhallebi 300x225


1 paket vanilya,


1 veya 2 damla sakızı( marketlerden tedarik edebilirsiniz.),


1,5 su bardağı toz şeker


1,5 su bardağı margarin


4 yemek kaşığı un artık tatlımıza başlayabiliriz.


Un tuz ve sütü kısık ateşte önce bir güzel orta dereceli bir tencerede iyice çırpıyoruz sonra kısık ateşte karıştırma işlemini yaparak muhallebi kıvamının gelince ye kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kıvama gelince ateşi kısıp içerisine margarin vanilya ve damla sakızı ilave edip mikseri elimize alıp çırpıyoruz.


Tabaklara ya da kaselere eşit miktarda ayarlayarak meylerle soslarla veya bisküvilerle süsleyip 30 dk. sonra soğuttuktan sonra servise hazır haldedir. Daha iyi bilgi için sitemize uğrayınız.


 






SAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder