Kek hamuru için ;
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Elips şeklinde cupcake kalıpları
İri kırılmış Antep fıstığı
Karamel sos için
1.5 su bardağı toz şeker
200 ml krema
75 gr tereyağı
Yapılısı:
Kekin karemal sosu için bir tava içerisine toz şekeri ilave ederek kısık ateşte rengi değişene kadar ısıtın ve üzerine tereyağ ve kremayı ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırın. Bir süre soğuması için bekleyin. Farklı bir kap içerisine şeker ve yumurtaları ilave ederek mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyerek karıştırın ve daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra süsleyerek servis edebilirsiniz.
Karamel soslu kek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder