2 Mart 2014 Pazar

Karamel soslu kek

Kek hamuru için ;


2 yumurta Karamel soslu kek 300x225


1 su bardağı toz şeker


Yarım su bardağı süt


Yarım su bardağı ayçiçeği yağı


1.5 su bardağı un


1 paket vanilya


Yarım paket kabartma tozu


Elips şeklinde cupcake kalıpları


İri kırılmış Antep fıstığı


Karamel sos için


1.5 su bardağı toz şeker


200 ml krema


75 gr tereyağı


Yapılısı:


 


Kekin karemal sosu için bir tava içerisine toz şekeri ilave ederek kısık ateşte rengi değişene kadar ısıtın ve üzerine tereyağ ve kremayı ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırın. Bir süre soğuması için bekleyin. Farklı bir kap içerisine şeker ve yumurtaları ilave ederek mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyerek karıştırın ve daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra süsleyerek servis edebilirsiniz.





 



Karamel soslu kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder