12 Mart 2014 Çarşamba

Şambo Tatlı

Malzemeler;


1 Kg İrmik sambo tatli 300x217


1 Paket Karbonat


2.5 Su bardağı Süt


3 Su bardağı Toz Şeker


2 Adet Yumurta


Yarım limonun suyu 


7 Su bardağı su


7 Su bardağı Toz Şeker
Üzeri için;


Kaymak


Hazırlanışı;


Şerbet için su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır. Limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılır ve soğuması için ocaktan alınır. Tatlı için yumurta ve toz şeker çırpılır. İrmik ve süt ekleyip yoğurulur. Su ile ıslatılmış fırın tesisine yayılır. Hamurun üzerine bir bardak ya da yuvarlak kurabiye kalıbıyla şekiller çıkartılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Fırından çıkartılan kekin üzerindeki şekiller ince uçlu bir bıçak yardımıyla kesilir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Tatlı şerbeti çekince kaymak ile servis yapılır.


 






Şambo Tatlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder