Gerekli malzemeler:
1 Çay Bardağı,
3 Yemek Kaşığı Un,
1 Su Bardağı Sıvı Yağ,
1 Su Bardağı İrmik,
1 Su Bardağı Yoğurt,
3 Yemek Kaşığı Fındık,
1 – 2 Çay Kaşığı Karbonat,
1 Paket Karbonat Tozu,
1 Paket Vanilya.
Şerbet in malzemeler:
3 Su Bardağı Şeker,
3 Su Bardağı Su,
3-4 damla Limon Suyu
İlk önce şerbeti hazırlamayla başlayın daha bir tencereye öncelikle su ve şekeri koyun kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın kaynamaya başlamaya yakın 5- 10 dk. kaynatın sonra limon suyunu ilave ediniz. Daha sonra şeker ve yumurtayı şeker eriyinceye kadar çırptıktan sonra yoğurt ile yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Kuru malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz. Tepsi ya da bir kaba boşaltın.
175 derecelik bir fırına yerleştirin üstü kızarıp kabartıncaya kadar bekleyin. Fırından çıkınca 3-4 dk. bekleyiniz sonra üzerine soğumuş şerbeti ilave ediniz. Tatlı soğuyuncaya kadar buzdolabına koyunuz. 3-4 sonra dilimleyerek servis ediniz
MUHTEŞEM LEZZET İRMİK HELVASI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder