17 Mart 2014 Pazartesi

Balkabaklı Creme Brulee

Tarifimizin için gerekli malzemeleri:


  • 230 ml. süt Balkabaklı Creme Brulee 261x300

  • 300 ml. krema

  • 200 gram şeker

  • 10 adet yumurta sarısı

  • 1 adet çubuk vanilya

  • 200 gram balkabağı püresi

Tarifimizin Hazırlanışı:


Süt, krema ve vanilyayı bir tencereye alıp kısık ateş de güzelce kaynatın, yumurta ve şekeri karıştırarak iyice köpürtün ve yavaşça kaynayan süte ilave edin. Önceden hazırlamış olduğumuz balkabağı püresini üzerine ekleyin.


Kaynayan bu karışımı kaynadıktan sonra ateşten alın ve karışımı orta büyüklükte olan kaplara doldurun ve fırına sürün 150 derecede 1,5 saat süreyle pişirin.Deerece önemli fazla olursa derecemiz büyük ihtimal yanacaktır. Kesinlikle saati de 1,5 saat üzerinde tutmayınız. Piştikten sonra 12 saat dinlendirmek için bekletin. Daha sonra servise sunun.


Balkabaklı Creme Brulee nin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Balkabaklı Creme Brulee

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder