19 Mart 2014 Çarşamba

Fıstık Dolgulu Ballı Kurabiye

Fıstık Dolgulu Ballı Kurabiye


Malzemeler :


  • 300 g un fistikli kurabiye tarifi 300x122

  • 220 g tereyağı

  • 1 pudra şekeri

  • 1 yumurta sarısı

  • Tuz ve vanilya

  • Şeker ve esmer şeker

  • Binbirçiçek Süzme Çiçek Balı

  • Toz Antepfıstığı

  • 200 g kaymak

Tereyağını, 1 yemek kaşığı süzme çiçek balı ve pudra Şekerini parmak uçlarıyla yedirin.Üzerine unu eleyip tuz ve vanilya ekleyin. Elastiki yapıya gelinceye kadar yoğurun. Parçalardan rulolar yapıp şekerlere batırın ve streçleyip dolapta bekletin. Sonra kesip üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede 8-10 dakika pişirin. Pişirdikten sonra kaymakla toz Antep fıstığını karıştırın. Kurabiyenin üzerine kaymak koyun ve diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. Üstte kalan kurabiyeyi önce süzme çiçek balına daha sonra Antep fıstığına batırarak servis edin.


Fıstık Dolgulu Ballı Kurabiyenin Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.






Fıstık Dolgulu Ballı Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder