Gerekli olan malzemeler:
4 bardak un,
1 bardak su veya maden sodası,
1 bardak erimiş tereyağı margarin,
1 adet yumurta,
4 bardak toz şeker,
1 çay kaşığı tuz,
yarım limon
artık tatlımızı hazırlamaya başlayabiliriz. Hadi bakalım
Unu öncelikle bir kaseye koyunuz sonra içine maden sodasını, yağı, tuzu, yumurtaya katıp iyice karıştırınız. Yumuşak bir kıvama gelince ceviz büyüklüğüne yakın hamuru ayırınız. Parçaları tel süzgeçle üstünü şekillendiriniz. Kızgın yağa atın pembeleşince kaplara yerleştiriniz.
Sonra bir tencere şeker konulur, üzerine limon suyu ile su ilave edilir. Hafif ısıda ağdalı sıvı oluşuncaya kadar bekleyiniz. Kızarmış hurmaları ilave edip 10-15 dk. beklemeye başlayınız. Afiyet Olsun.
Hurma Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder