22 Mart 2014 Cumartesi

Katmer Tatlısı

Tarifimizin Malzemeleri


  • 8 yaprak baklavalık yufka gaziantep katmer tatlısı 300x200

  • 1 su bardağı toz Antep fıstığı

  • Yarım çay bardağı doğranmış ceviz içi

  • 8 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz Erzincan tereyağı)

Şerbeti İçin:


  • Yarım litre su

  • 400 gram şeker

  • Yarım limon

Tarifimizin Hazırlanışı:


Tereyağını tavada eritin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bir kenarda yağın çökmesi için birkaç dakika bekletin. Bir yufkanın üzerini kaplayacak şekilde tereyağını yufkanın üzerine sürün. Üzerine Antep fıstığını serpin ve bir yufkayı üzerine kapatın. “Z” şeklini alacak şekilde katlayın.


Aynı işlemi diğer yufkalar için yapın. Kalan tereyağını hazırladığınız katmerlerin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirdikten sonra yufkaların üzeri kızardığında fırından çıkarın.


Şerbetini hazırlamak için;


Bir tencerede su, şeker ve limonu kaynatın. Kıvam aldığında ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak katmerin üzerine soğuk şerbeti dökün, üzerini ceviz ve Antep fıstığı ile süsleyebilir, isteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz


 


Katmer Tatlısının Fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz. Ancak fotoğrafın büyük halini görmek için üzerine tıklamanız gerekmektedir.


 










Katmer Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder