4 Mart 2014 Salı

Muzlu kek

Muzlu kek malzemeleri


150 ml kefir    muzlu kek


600 gr un


1 tatlı kaşığı kabartma tozu


1 tutam tuz


1 tatlı kaşığı karbonat


115 gr tereyağı (yumuşatılmış)


125 gr toz şeker


2 yumurta


2 olgun muz


100 gr ceviz içi


Yapılısı


Bir kap içerisine kabartma tozu, un, karbonat ve tuzu ilave ederek karıştırın ve farklı bir kap içerisine yumurtaları, terayağı ve şekeri ilave ettikten sonra mikser yardımı ile karıştırın. Muzu ezdikten sonra karışıma ceviz, kefir ve un ile birlikte dahil edin. Kek hamurunuz hazır olduktan sonra daha önceden çalıştırdığınız 180 derecelik fırında 1 saat pişmesi için bekleyin ve piştikten sonra üzerini antep fıstığı parçacıkları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Muzlu kekinizin hamurunun kıvamının akışkan olmamasına ve çok katı olmamasına dikkat etmelisiniz.






Muzlu kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder