10 Mart 2014 Pazartesi

Leziz Sütlü Nuriye

MALZEMELER


1 paket kahvaltılık yufka 800 gr sutlu nuriye 300x199


250 gr teryağı


1 su bardağı fındık


1 lt süt


3 su bardağı toz şeker


ŞERBETİN YAPILIŞI


Sütümüzün içine şekerimizi ekleyip sütü kaynatmadan sadece ısıtıyoruz.


TATLIMIZIN YAPILIŞI


Öncelikle tepsinin altını tereyağıyla yağladıktan sonra sert buğdaydan yapılmış yufkalarımızı 40 kat arasına sadece tek bir  safer olmak üzeri fındıklarımızı bol bir şekilde döküp seriyoruz. Fındığın vitamini ölmesin diye35 -40 dk. kadar pişiriyoruz. Fındıklarımız rendelenmiş olmalıdır. Daha sonra hazır olan tatlımızı pişirmeden önce keserken bıçağımızı sallayarak kesiyoruz ki süt araya dolabilsin. Son olarak sütlü şerbetimizi ılık bir şekilde tatlımıza döküp soğumasını bekliyoruz. Afiyet olsun.


 






Leziz Sütlü Nuriye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder