MALZEMELER
1 paket kahvaltılık yufka 800 gr
250 gr teryağı
1 su bardağı fındık
1 lt süt
3 su bardağı toz şeker
ŞERBETİN YAPILIŞI
Sütümüzün içine şekerimizi ekleyip sütü kaynatmadan sadece ısıtıyoruz.
TATLIMIZIN YAPILIŞI
Öncelikle tepsinin altını tereyağıyla yağladıktan sonra sert buğdaydan yapılmış yufkalarımızı 40 kat arasına sadece tek bir safer olmak üzeri fındıklarımızı bol bir şekilde döküp seriyoruz. Fındığın vitamini ölmesin diye35 -40 dk. kadar pişiriyoruz. Fındıklarımız rendelenmiş olmalıdır. Daha sonra hazır olan tatlımızı pişirmeden önce keserken bıçağımızı sallayarak kesiyoruz ki süt araya dolabilsin. Son olarak sütlü şerbetimizi ılık bir şekilde tatlımıza döküp soğumasını bekliyoruz. Afiyet olsun.
Leziz Sütlü Nuriye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder